onsdag

har mest tagit det lugnt idag. på eftermiddagen så åkte vi till min moster och fikade, två vilda pojkar och en lugn tjej.


birdplane

så, nu är jag hemma. först var vi i norrköping sen så åkte jag till gymmet med othilia. nu är det dags att fixa sig igen för jag har blivit medtvingad till stan med becca, men det blir nog trevligt, bara det inte är mycket folk där..



hm-vår

åh, längtar sjukt mycket till våren nu när jag var inne och kollade in hm's hemsida. sjukt mycket snygg, men jag hoppas på att det kommer in ännu mer!














shopping

var på stan i nästan fem timmar idag, sjukt! mycket folk, men jag kom hem med många fina saker så det är najs. när jag kom hem däcka jag framför tvn med mina små myshundar. imorgon blir det att åka till mediamarkt och köpa tv till mamma och pappas rum och snälla som de är får jag med en tv. wieee!

personlig almenacka

beställde en almenacka innan jul som jag sedan slog in i julklapp till mig själv. riktigt bra blev den tycker jag, tog minsta storleken och den passar mig perfekt.









spajs gerls

lugn dag, varit hos faster och ätit kalkoooon, gott faktiskt. sedan har jag bara varit hemma och slappat och laddat upp inför morgondagen. då ska nämligen jag och ett par fina flickor ut och kolla in mellandagsrean, hoppas det finns något fint kvar till oss, för de flesta lär ju ha varit på stan idag..




annandag jul

varit en lugn och mysig jul, firade jul hos min moster och lite hemma. vi åkte iväg runt elva för att tomten skulle komma vid tolv, men mer än halvvägs dit så märker vi att vi glömt hälfen av julklapparna.. så det var bara att vända, och självklart skyller alla på mig att det var jag som skulle packa ner de, men det hade jag ingen aning om eftersom ingen sagt det till mig. men efter ca 1 h i bilen var vi framme. tomten kom, åt julmat, tittade på kalle anka och hans vänner och sedan däckade jag, emma och erik i soffan. vaknade sedan vid 5 då alla hade fikat och så, sociala klubben ja!!

igår så tog jag det bara lugnt, har tyvärr åkt på världens förkylning.. så måste bli av med den, så låg och tittade på alla möjliga filmer som gick på tvn.

idag ska vi till min faster och äta och så, blir nog trevligt skulle jag tro.


dan före dopparedan

mysig eftermiddag kväll igår hos othilia, vi bakade lite julgodis och sedan spelade vi julklapps-spelet. gick rätt bra  för alla.

idag har jag tränat och sedan har jag umgåtts med familjen. spöade nyss mina syskon i sverige frågespelet. är det jag som går natur eller? jaaaaaaa

nu ska jag sova så att tomten kommer imorgon!

limeknäck, mumma!



tjugoandre december

slappiskväll igår, mötte becca & kohlmeier och gick till centrum och shoppade lite, sedan hem till kohlmeier och såg på film och dampa loss och jag och becca mobbade hennes katt tinza(o). sååå trötta att vi skratta åt allt och vi orkade verkligen inte ge oss ut i kylan, men vid två kände vi att det var dags, eftersom vi höll på att somna. träffade på fyra rådjur på hemvägen också, lite läskiga för de stod bara och stirrade.

har legat hela morgonen och såsat i sängen tillsammans med hunden. på något konstigt sätt vaknar jag alltid intryckt i väggen med henne brevid mig. men nu ska jag ta och göra mig iordning, sedan till ekholmen för att shoppa lite till bakningen idag.


gränslös vänskap




jullov nu va?

såååå skönt alltså, slippa våran äckliga sal som de städar en gång per år. sen efter lovet kommer vi tillbaka till superfreeeesha lokaler enligt våra lärare, så det är najs!
fick skjuts hem idag eftersom vi ska bära hem 20 kg böcker..
dagen har varit mysig, vi har lekt massor i skolan, klappleken, amöba-leken och fyra man i soffan. sedan har vi fikat TVÅ gånger, fick lussebulle och pepparkaka från skolan men inget att dricka :( sen hade vi det bästa fikat, det var ju självklart det vi hade ordnat själva, och så dela vi ut paketen. fick en jättefin julkula av soffan, thanks!!








tjugonde december

två dagar kvar i skolan nu! idag börjar vi med bio på morgonen, tron legacy tror jag den heter. sen blir det en lång dag i skolan och efter det blir det som vanligt zuumba på måndagar.

fjärde advent

i fredags åkte vi hem till othilia för att julbaka lite, men först skulle vi handla till det, tog ca 2 h, haha. sen när vi kom hem till otto så hade vi glömt vita chokladen, så det var bara att bege sig ut till flamman och sedan tillbaka, men vi var mycket effektiva. vi hann göra citronkola, mintkyssar och kolakakaor, mums. sedan kom malin och vi åt tacoooosss och sedan chilla vi gärnet. i går åkte vi ut till brokind och julbaka som vanligt, en tradition som har hållt på i 33 år, rätt coolt tycker jag.

idag ska jag åka ut till ikea med pappa och hjälpa honom att handla julklappar, kommer ju inte var liiite folk där om man säger så. menmen, blir bra det, sen ikväll blir det träning med kebbaben!




för ett år sen












julkänsla

äntligen har jag fått lite julkänsla såhär en vecka innan jul. har klätt granen och slagit in några klappar. skolan har varit seeeeegare än segast idag, började med ett kemiprov som jag satt med i över 2 h... byebye MVG säger jag bara. sen matte, lurade iväg larsan och ställde fram klockan, kanske lite för mycket så han gick inte på den, eller så märkte han den inte, men vi fjäska i alla fall till oss 15 min.. duktiga tjejer, första gången vi lyckas. sedan omvårdnad och sist biologi som varade i 3 h kändes det som, inget intressant alls, men malin målade mycket fina bilder tycket jag.

gud vad dålig jag är på att ta bilder...
slänger till med ett kort från förra jul
, sjukt vad jag saknar dig min älskade gris <33


sextonde december

16 December - Tre saker jag ska göra innan jag dör
17 December - Den här månaden
18 December - Min favoritplats
19 December - Min önskelista
20 December - Det här saknar jag ( frågestunden börjar )
21 December - En dag jag kommer ihåg
22 December - Något jag längtar till
23 December - Något som jag inte längtar till
24 December - Svar från frågestund

känner att jag har lite tråkiga svar men: skaffa ett bra jobb, skaffa barn och se världen!!

bra dag

jaaa, idag har det varit en bra dag! gått med ett leende hela dagen (utom på matten). började bra med tennis i stångebro, har aldrig i hela mitt liv spelat tennis, sååå det gick ju sådär. men jag och johanna var iallafall duktigast och som plus i kanten vann jag och othilia mot sofia den sista avgörande matchen. sedan lite plugg där emellan och sedan begav vi oss ut på stan en sväng. blev många julklappar inhandlade så det känns skönt. men det bästa på hela dagen var bussresan hem, brukar alltid hata att åka bussen hem för det tar sån tid!! men idag så höll chafisen några små föredrag i bussen samtidigt som han körde, mycket imponerad att han kan göra två saker samtidigt. men iallafall, han pratade ut om sina känslor/tankar kring det här med bussarna på vinter. han sa någonting sånt här: ja, nu när vi är här vid tinnerbäcken så är vi bara ca 2 min försenade men sen, när jag har åkt runt och kommer tillbaka hit så är jag 10 min efter, jag kan inte förstå detta, kör jag så långsamt? jag tycker inte det, det beror nog på snön. men det är ju kontorsnissarnas sak, de kan ju inte förstå att det går långsammare på vintern och bussarna blir försenade, men ändå gör de ingenting åt saken. kan väl inte vara så svårt, man kan ju göra om tidtabellen på vinter. vore väl bra? ja, men det är inte så mycket vi kan göra nu, jaja, blalbla... mysigt att höra på, sen efter några minuter igen tog han upp mikrofonen och höll ett annat föredrag om östgötapendeln, reskassa och jaa typ allt. lite annorlunda, men alla på bussen blev helt plötsligt glada och snälla mot varandra och börja prata med varandra vilket är väldigt ovanligt eftersom vi i sverige har svårt för att prata med främmande personer. så det var positivt!


uschhh, har inte tid att sitta här nu, plugg på g..

femtonde december

15 December - Det här får mig att le
16 December - Tre saker jag ska göra innan jag dör
17 December - Den här månaden
18 December - Min favoritplats
19 December - Min önskelista
20 December - Det här saknar jag ( frågestunden börjar )
21 December - En dag jag kommer ihåg
22 December - Något jag längtar till
23 December - Något som jag inte längtar till
24 December - Svar från frågestund

det är självklart mycket som får mig att le, jag gillar helt enkelt att le! men speciellt i skolan, det går nästan inte att inte le när man umgås med dessa små fina männsikor i skolan, ni är bara för goaa! ler självklart hemma med, med familjen också. min hund får mig också att le väldigt ofta, hittar på många tokiga saker den där hunden men gullig är hon alltid. och hon tar hand om mig när jag är sjuk och kryper alltid ner vid mitt huvud när jag ska sova, riktigt mys.




fjortonde december

14 December - Det här är jag beroende utav
15 December - Det här får mig att le
16 December - Tre saker jag ska göra innan jag dör
17 December - Den här månaden
18 December - Min favoritplats
19 December - Min önskelista
20 December - Det här saknar jag ( frågestunden börjar )
21 December - En dag jag kommer ihåg
22 December - Något jag längtar till
23 December - Något som jag inte längtar till
24 December - Svar från frågestund

förut har jag alltid varit beronde av oboy, speciellt på morgonen. men sen försvann det vilket är bra eftersom det innehåller mycket socker, men självklart dricker jag fortfarande. nu är det inte så mycker jag är beronde av, men hatar att ha torra läppar så har alltid någon läppsyl eller liknande vart jag än är.


lucia

skönt att vara tillbaka till verkligheten idag, har saknat att ha någon att prata med och skratta.. har ju inprincip varit helt tyst i en vecka. så mina vänner får helt enkelt stå ut med att jag pratar.
efter skolan zuuuumba jag, otto & chris loss. riktigt roligt faktiskt, måste ni pröva om ni inte gjort!

en riktigt härlig zumbalåt som man får minnen av, spiceee girls!

trettonde december

13 December - 3 fula grimarser
14 December - Det här är jag beroende utav
15 December - Det här får mig att le
16 December - Tre saker jag ska göra innan jag dör
17 December - Den här månaden
18 December - Min favoritplats
19 December - Min önskelista
20 December - Det här saknar jag ( frågestunden börjar )
21 December - En dag jag kommer ihåg
22 December - Något jag längtar till
23 December - Något som jag inte längtar till
24 December - Svar från frågestund






söndag

för en vecka sen låg jag i sängen och mådde skit, men idag mår jag prima! så idag blir det plugg för fulla muggar så jag slipper stressa i veckan. ska bli skönt att komma tillbaka till skolan efter att ha levt i hemmet föööör länge, känner att jag behöver byta miljö, så ingen söndagsångest för mig nejnej. men först ska jag ta ett varmt bad.

tänkte tipsa om en bra julklapp med, en personlig kalender som man designar själv hur man vill ha den. satt och gjorde en finfin kalender igår och hoppas att tomten är snäll och beställer den åt mig.


tillbaka

nu så, är på bättringsvägen. blev sjuk i söndags med halsont, fick feber på tisdagen och då orkade jag inte med halsen längre, hatar smärtan! så gick till vc på onsdagen men som tur var det ingen halsfluss.. bra på ett sätt, man slipper äta pencillin men sämre på det sättet att det tar ett tag att bli frisk. så jag har levt på alvedon ett bra tag ( smälttablett-alvedon, BÄSTA som finns, åt skogen med alla strepsils & zyx hjälper inte ett skit, bedövar bara tungan känns det som.. men ALVEDON <33333 )
idag har jag till och med orkat vara ute en lite sväng med hunden, framsteg eftersom jag knappt kunnat stå upp för att jag inte haft någon energi eftersom det har varit sjukt svårt att äta..

men nog om det, en liten rolig grej när jag var på vc var det två söta tanter som satt mittemot mig i väntrummet och de tyckte jag var såååå söt. jomenvisst, 100 kg fett i håret, likblek och mjukiskläder. men gulligt av de!

snart kommer sofia med lite skolgrejjer som jag kan pyssla med i helgen.. eftersom jag varit sjuk hela veckan har jag missat 3 prov vilket inte är så värst bra, men vem kan rå för att man blir sjuk?


let´s have some fun

snart ska jag dra mig mot stan, becca och jag ska göra naglarna vid 11. spännande. efter det blir det lunch på stan med johanna, othilia & malin innan vi drar oss mot mattecoachen, ja på en lördag. duktiga flikkor, där blir det att plugga matteC och lite matteB, har ju prov i båda nästa vecka.. neeee, nu måste jag fixa mig.

tolfte december

många datum som har gått så jag har gjort om lite i listan och tagit ut de som jag tycker är roligast att skriva om så nu kör vi igen.

12 December - Mina rädslor/tvångstankar
13 December - 3 fula grimarser
14 December - Det här är jag beroende utav
15 December - Det här får mig att le
16 December - Tre saker jag ska göra innan jag dör
17 December - Den här månaden
18 December - Min favoritplats
19 December - Min önskelista
20 December - Det här saknar jag ( frågestunden börjar )
21 December - En dag jag kommer ihåg
22 December - Något jag längtar till
23 December - Något som jag inte längtar till
24 December - Svar från frågestund

en rädsla jag har är för höga höjder, inte i hus  eller så där man känner sig säker, men om jag står nära en brant eller så, då är det inte kul.. och jag drömmer även ofta om höjder och att jag falller.

har inte direkt några tvångstankar men jag kollar alltid en extra gång på telefonen innan jag sover för att kontrollera att jag ställt klockan. jag hatar att försova mig, har bara hänt några enstaka gånger men som tur är hinner jag alltid i tid.



tredje december


3 December - En rolig kväll
4 December - Mina positiva/negativa sidor
5 December - Mina intressen
6 December - Det här saknar jag
7 December - Tre saker jag ska göra innan jag dör
8 December - Mina drömmar
9 December - Det här är jag beroende utav
10 December - Någon jag vill byta liv med för en dag & varför
11 December - Det här får mig att le
12 December - Mina rädslor/tvångstankar
13 December - 3 fula grimarser
14 December - Favoritmat
15 December - Det här hade jag på mig idag
16 December - Min familj
17 December - Den här månaden
18 December - Min favoritplats
19 December - Min önskelista
20 December - Challenge ( frågestunden börjar )
21 December - En dag jag kommer ihåg
22 December - Något jag längtar till
23 December - Något som jag inte längtar till
24 December - Svar från frågestund

ja, jag har ju såklart haft många roliga kvällar men en som var lite speciell var ju såklart när vi firade johanna & othilia. var hos malin och förberedde kvällen och gjorde iordning innan födelsedagsbarnen skulle komma. det roliga var ju att de inte visste att julia och madde skulle vara där så ca 1 min innan johanna&othilia ringde på dörren sprang julia&madde ner i källaren i ett rum, men smarta som vi var hade vi glömt att gömma deras skor. så det första johanna säger när hon kommer in är, det är maddes skor.. men de höll sig gömda och vi slängde in johanna&othilia i bastun så vi kunde fixa och trixa lite. det roliga var att vi inte hade så mycket planerat men vi kom på att vi kunde ha ett litet minispa för de, så de fick ansiktsmask, fotmassage och manikyr. sedan var det dags för mat, blev mumma eftersom det var vi som var kockarna. vi åt efterrätten först som var panacotta med hallon, men det kanske inte var så smart eftersom vi var helt mätta när vi skulle äta sen. sedan var det dags att gå ut lite, självklart hade de ögonbindlar på sig för att inte kunna se vart vi skulle, men det gick sådär va. när vi kom till gamla linköping säger johanna, jag vet var vi är och pekar och säger vart cupolen ligger. den ungen alltså, går inte att lura. påvägen satt vi upp lite fina bilder på dessa två tjejer så att de andra som skulle komma kunde hitta dit. sedan kom vi till lokalen där lite trevligt folk fanns och det blev en lyckad kväll med mycket dans!


andra december

hittade denna lista på en blogg och tänkte att det kunde vara lite roligt nu till jul, och så slipper man komma på saker att skriva om. men eftersom det är andra december idag så hoppar vi över den.. tyvärr.

2 December - Min första riktiga vän
3 December - En rolig kväll
4 December - Mina positiva/negativa sidor
5 December - Mina intressen
6 December - Det här saknar jag
7 December - Tre saker jag ska göra innan jag dör
8 December - Mina drömmar
9 December - Det här är jag beroende utav
10 December - Någon jag vill byta liv med för en dag & varför
11 December - Det här får mig att le
12 December - Mina rädslor/tvångstankar
13 December - 3 fula grimarser
14 December - Favoritmat
15 December - Det här hade jag på mig idag
16 December - Min familj
17 December - Den här månaden
18 December - Min favoritplats
19 December - Min önskelista
20 December - Challenge ( frågestunden börjar )
21 December - En dag jag kommer ihåg
22 December - Något jag längtar till
23 December - Något som jag inte längtar till

24 December - Svar från frågestund

Min första riktiga vän Rebecca Blomberg, det var väl någon gång runt tvåårsålder. Vi bodde grannar på aspnäsvägen och våra mammor umgicks mycket med varandra. Har inte så mycket minnen från den tiden, men jag minns att vi var ute och gick med våra barnvagnar med dockor i, speciellt att vi gick in i skogen med de, inte det smidigaste menmen. Vi gillade även att springa ute på sommaren när det regna i våra baddräkter och simma i vattenpölarna.

en bild från aspnästiderna, becca till vänster jag till höger

första december

mådde dåligt igår hade huvudvärk och mådde illa, vi vet nog alla kanske varför. men nu är jag pigg som bara den eftersom jag la mig tidigt igår för att jag ville att dagen skulle ta slut. men idag ska vi vara positiva och se till att denna dag blir bra. den har ju ioförsig redan börjat bra, pengar på kontot och slipper att gå till en annan buss i 20 min för att ta mig till tannefors, så det är gött.

juste en sak har jag glömt.. har ingen julkalender, inte okej..

sista november

november avslutades med en skitdag igår, verkligen inte min dag.. först gick det skit på fysikprovet, som vanligt. sen när vi skulle hem stod vi och vänta på bussen i en timme, den första bussen kom inte den andra åkte förbi för den var full. då gav otto och jag upp kylan och satte oss på en buss som gick åt andra hållet, till rese. glada blev vi när det var 14 som kom och så tänkte vi sitta kvar i rese. men neeeeejneeeeej, han skulle självklart till garaget och ställa in bussen som hade en jäääääääätteliten skråma på sidan av bussen. men halllå??? den fungerar fortfarande? vet ni hur många människor som vill hem nu eller, flera som stått i timmar och väntat. ååh, arga klev vi av bussen, gick mot väntsalen, hm SJÄLVKLART var dampdörren stängd p.g.a halka, meeen gud det är ju halka vart man än går........ satt där ett tag och går sedan ut till bussen, mejjar ner alla människor för att jag och otto ska komma med, och TILLSLUT sitter vi på rätt buss efter sisodär TVÅ TIMMAR... usch hatar östgötatrafiken på vintern, som inte fattar att det är FLER folk som åker och att det tar LÄNGRE tid. men då har jag en lösning till er.. anställ mer personal? fler bussar? och det lättaste : gör om busstidtabellen så slipper ni stressa ihjäl er och vi slipper stå i hundra år och vänta och frysa knäna av oss. PUNKT.